Kom godt igang hjemme i køkkenet

Et godt brød har også "følelser"!

Snobrød

Er der noget hyggeligere end bål og hygge en efterårsdag? Med snobrød, grillede pølser og skumfiduser.

Helt spontant fik vi pludselig lyst til bål og snobrød – derfor er denne opskrift ikke med surdej, men det skal HELT sikkert prøves snarest!

Opskriften lyder:

  • 25 gram gær
  • 2,5 dl mælk (da vi har en lille fyr som ikke får komælksprodukter, brugte jeg havremælk istedet)
  • 300 gram hvedemel
  • 150-200 gram groftmalet fuldkornshvedemel
  • 5-6 gram salt (jeg ELSKER salte snobrød, så derfor putter jeg gerne et 1-2 gram ekstra i, smag dig evt. frem – det kedeligste er et snobrød der mangler salt)

Lad det stå og hæve en times tid (imens kan du jo tænde op i bålet).
Dejen rulles tyndt om en lang pind, jo tyndere, jo hurtigere færdigbagt, og det bages over gløderne til det har en fin lysebrun farve hele vejen rundt.

Vi lavede vores snobrød med en pølse indeni – vi brugte Hanegals wienerpølser, som er perfekte til formålet.

Det sidste af dejen bagte vi uden pølser, og dryssede med kanelsukker og syltetøj, det var en skøn dessert (vi fik selvfølgelig også grillede skumfiduser til)

Snobrødsbagning med 2 små og sultne unger, kan være en heftig omgang og derfor fik jeg kun taget ét billede – af et halvfærdigt snobrød.

Rigtig god efterårsferie – det er den perfekte lejlighed til at få bagt en masse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *