Kom godt igang hjemme i køkkenet

Et godt brød har også "følelser"!

Surdejs knækbrød

Lækkert sprødt og knasende knækbrød – super sundt og nemt at lave.

Du skal bruge:

  • 150 gram surdej
  • 50 gram grahamsmel
  • 50 gram vand
  • 50 gram havregryn
  • 200 gram blandede frø og kerner – jeg har brugt solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø og græskarkerner. Du kan også bruge nødder, det er lækkert med finthakkede mandler i.
  • 7 gram salt
  • Vand til kernerne (det er svært at sige hvor meget, men du skal bruge så meget at blandingen ligner en tyk grød)

Du starter med at blande surdejen, grahamsmel og omkring 50 g vand. Sørg for at det er godt rørt sammen, uden klumper. Herefter tilsættes havregryn, alle kerner, frø og salt. Til sidst tilsættes vandet til dejen har konsistens som en tyk grød.

Dejen stilles på køkkenbordet i ca. 3 timer. Herefter kan du enten vælge at sætte den på køl til næste dag (jeg synes det giver en mere kompleks og fin surdejssmag), eller bage med det samme. Uanset hvad du vælger er fremgangsmåden den samme.

Du putter halvdelen af dejen på en bradepande med bagepapir. Oven på lægger du endnu et stykke bagepapir også “ruller” du dejen ud til kanterne, det skal være så tyndt som du overhovedet kan gøre det. Når det er rullet ud, fjerner du bagepapiret og skærer linjer med en kniv, hvor stort du vil have dit knækbrød til at være

Det gentager du med anden halvdelen dej.

Så skal det bages – i ovnen med det på 180 grader varmluft (kan godt bages i almindelig ovn, men det tørrer bedst på varmluft). Jeg plejer at give det omkring 20-25 minutter, hvorefter jeg tager det ud, skiller stykkerne ad og lægger dem på bradepanden, med 2-3 cm afstand og bager dem videre i ca 5-7 minutter – det giver garanteret sprødhed, der er ikke noget slemmere end blødt knækbrød 🙂  Hold godt øje med stykkerne, ligepludselig bliver de mørke.

De kan holde sig omkring 1 uge i en lufttæt beholder.

Velbekomme – husk masser af ost og syltetøj til.

(Se lige hvor smukt det er)

 

 

2 Replies to “Surdejs knækbrød”

    1. Det kan du sagtens 🙂
      Undskyld det sene svar… dit spørgsmål har ligget gemt i systemet…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vent venligst...