Kom godt igang hjemme i køkkenet

Et godt brød har også "følelser"!

Morgenbagning af Svensk “Hybrid-rugbrød”

Sikke en morgen – var tidligt igang i køkkenet.

Rugsurdejen havde råbt og skreget hele natten af kedsomhed, og jeg var oppe flere gange og småfodre den for at få lidt fred. Endeligt ud på den lyse morgen, måtte jeg give mig og starte på rugbrødsdejen – med søvndrukne øjne, og morgenhår , besluttede jeg, at lidt rugbrød til weekendens frokoster måtte være relevant, men det gik ikke helt efter planen.

Jeg havde været i Sveriges land for en måned siden, og bragt min ynglings souvenir med hjem – nogen køber Dalarheste, andre svensk “Falukorg” – jeg handler mel  😯

Fik købt det jeg mente var en klassisk sigtet rugmel – rugbrødsdejen så godt nok lidt lys ud da jeg fik den blandet, men det hjalp da jeg fik tilsat den brændte malt, men fik så kigget ordentligt efter på pakken – “RÅG SIKT”, det lyder da rigtigt ikke ?? DET ER DET IKKE  🙄

40% rugmel, og resten HVEDE ?!?! – godt nok af svensk herkomst – men alligevel.. at blande hvedemel i noget så helligt som rugmel – og samtidigt mikse det ned i en rugbrødsdej – er skammeligt og helligbrøde, og kun noget de store rugbrødsfabrikker kan slippe afsted med.

Nå, men her tæller vi jo kun de lyse timer, så vi må også kunne spise det lidt lysere brød – jeg har derfor taget en beslutning, og kalder det simpelthen noget andet Svenskt “Hybrid-rugbrød” – særligt egnet til surstrømming og Enebær-røget pølse… eller med Lingon-sylt.

Tror ikke lige jeg var helt vågen, hverken da jeg handlede mel “hinsidan”, eller da jeg rørte dejen; efter jeg havde hældt dejen i formene, og omhyggeligt glattet overfalden – kom jeg i tanke om SALT, jeg havde simpelthen glemt den super vigtige salt; brød er nærmest uspiseligt uden… nå men alt var vasket af, så jeg måtte bare hælde det hele tilbage i røreskålen og tilsætte salt.

Brødet blev bagt, og efter utålmodigt at have ventet hele dagen på det var så afkølet og havde “bagt” færdigt på køkkenbordet, kunne kigge indeni… det var simpelthen perfekt.

Det smagte selvfølgeligt helt fantastisk. Brød smager altid godt, også selvom det ikke lige blev som man havde tænkt sig fra starten.

Tak herfra
“Far”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vent venligst...